Filmlijst Juni 2013

0
  • Patrick Kaak
  • 30 juni 2013
  • Film

21 & Over (2013)21 & Over (2013)
Genre: Komedie | Duur: 104min.
Met: Justin Chon, Skylar Astin en Miles Teller

De goede student Jeff Chang wordt door zijn twee beste vrienden mee uit genomen voor zijn 21e verjaardag, een dag voor een belangrijk medisch schoolinterview. Wat een avond moest worden met een paar biertjes verandert al snel in een avond van vernedering en volslagen losbandigheid.

Score: 6/10

Beautiful (2009)Beautiful (2009)
Genre: Drama / Thriller | Duur: 97min.
Met: Peta Wilson, Aaron Jeffery en Asher Keddie

De verlegen en onhandige 14-jarige Daniel Hobson, is een kalme jongen die leeft in een stille straat in de idyllisch perfecte voorstad Sunshine Hills. Daniel bekijkt de wereld door de lens van een oude camera en hij wordt, zoals zovelen in de buurt, zowel meegesleept als gestoord door het onheilspellende, sinistere gefluister, dat er circuleert en zich verplaatst van huis tot huis…

Score: 5/10

Beautiful Creatures (2013)Beautiful Creatures (2013)
Genre: Drama / Fantasy | Duur: 124min.
Met: Alden Ehrenreich, Alice Englert en Emma Thompson

Het verhaal gaat over een populaire middelbare scholier die een hekel heeft aan zijn kleine stadje in South-Carolina waar nooit wat gebeurt. Tot hij de 16-jarige Lena Duchanne ontmoet en op haar verliefd wordt. Haar familie is net verhuisd naar het stadje. Het koppel moet een eeuwenoude vloek overwinnen die haar familie generaties lang heeft achtervolgd en ze ontdekken op die manier duistere geheimen over hun familie, hun geschiedenis en het stadje waarin ze wonen.

Score: 6/10

From Beyond (1986)From Beyond (1986)
Genre: Horror / Sciencefiction | Duur: 85min.
Met: Jeffrey Combs, Barbara Crampton en Ken Foree

Dokter Pretorius is bezig met een nieuw experiment, waarbij hij de pijnappelklier stimuleert, zodat die als nieuw zintuig functioneert. Het experiment werkt en door zijn bevindingen neemt hij een nieuwe dimensie waar, waarin vreemde wezens hem continu omringen. Maar zodra deze wezens de dokter opmerken vallen ze hem aan en komt de dokter om ‘t leven. Dokter Tillinghast en de ambitieuze psycholoog McMichaels stellen een onderzoek in.

Score: 6/10

Jack The Giant Slayer (2013)Jack The Giant Slayer (2013)
Genre: Fantasy / Avontuur | Duur: 115min.
Met: Ewan McGregor, Nicholas Hoult en Stanley Tucci

De film vertelt het verhaal van een eeuwenoude oorlog die opnieuw oplaait wanneer een jonge boerenknecht onbewust een poort opent tussen onze wereld en die van een angstaanjagend ras van reuzen. Als de reuzen weer voor het eerst in deze eeuw worden losgelaten op Aarde streven ze er naar om het land terug te winnen wat ze ooit hebben verloren. Jack probeert hier met gevaar voor eigen leven een stokje voor te steken. Vechtend voor een koninkrijk, de bevolking, en de liefde van een dappere prinses komt hij oog in oog te staan met de niet te stuiten krijgers, waarvan hij dacht dat ze alleen in legendes voorkwamen. Nu heeft hij de kans om zelf een legende te worden.

Score: 6/10

Kokuriko-zaka Kara (2011)Kokuriko-zaka Kara (2011)
Genre: Animatie / Drama | Duur: 91min.
Met: Masami Nagasawa, Junichi Okada en Keiko Takeshita

De zestienjarige Umi Matsuzaki woont in een landhuis genaamd ‘Kokuriku Manor’, dat over de haven van Yokohama uitkijkt. Haar moeder is professor op de universiteit en hierdoor wordt het bestieren van het landhuis aan Umi overgelaten. Op haar school raakt ze betrokken bij een groepje dat zich inzet voor het behoud van oude gebouwen in de stad, die door de naderende Olympische Spelen plaats moeten maken voor nieuwe gebouwen. Hier leert ze Shun Kazama kennen en langzaam raken de twee op elkaar gesteld.

Score: 7/10

Mimic 2 (2001)Mimic 2 (2001)
Genre: Thriller / Horror | Duur: 82min.
Met: Alix Koromzay, Will Estes en Bruno Campos

Een detective uit New York en de insectenkenner Remy komen er achter wie de verdachte is van drie moorden. Moorden waarbij de gezichten van de slachtoffers op brute wijze zijn verwijderd. De verdachte is een grote gemuteerde kakkerlak die het gezicht draagt van zijn laatste slachtoffer. Zijn doel is zich voort te planten met Remy…

Score: 3/10

Philadelphia Experiment, The (1984)Philadelphia Experiment, The (1984)
Genre: Sciencefiction / Avontuur | Duur: 102min.
Met: Michael Paré, Nancy Allen en Eric Christmas

In een anti-radar experiment verdwijnt een marineschip in 1943 spoorloos van de marinebasis in Philadelphia. Twee matrozen van het schip worden 40 jaar de toekomst in geworpen en komen terecht in 1984.

Score: 5/10

Star Trek (2009)Star Trek (2009)
Genre: Sciencefiction / Actie | Duur: 127min.
Met: Chris Pine, Zachary Quinto en Eric Bana

James Tiberius Kirk is een ontzettende wildebras, maar blijkt ook een enorm getalenteerd ruimtevaarder te zijn, wanneer hij zich laat overhalen om een opleiding aan de Starfleet Academy te volgen. Bij het afleggen van zijn examen krijgt Kirk het aan de stok met zijn hyperintelligente collega Spock. De onbesuisde roekeloze Kirk en de berekenende kalme Spock zijn dan ook absolute tegenpolen. Naarmate de mannen elkaar beter leren kennen groeit echter de onderlinge waardering en dat is maar goed ook: als zij met het revolutionair futuristische ruimteschip USS Enterprise aan een zware en levensgevaarlijke reis beginnen moeten alle neuzen en ook alle oren, spits of niet, dezelfde kant op wijzen om de missie te laten slagen…

Score: 9/10

Star Trek Into Darkness (2013)Star Trek Into Darkness (2013)
Genre: Sciencefiction / Actie | Duur: 132min.
Met: Chris Pine, Zachary Quinto en Zoe Saldana

‘Star Trek into Darkness’ volgt de bemanning van de Enterprise, als zij terug naar de Aarde worden geroepen. Daar ontdekken ze dat een niet te stoppen terreurbeweging binnen de Starfleet de vloot heeft vernietigd, samen met alles waar zij voor staat. Als gevolg daarvan verkeert de wereld in staat van crisis en moet Captain Kirk een klopjacht leiden op de verantwoordelijken. Hij blijkt daarbij nog een persoonlijke rekening te moeten vereffenen. Kirk leidt zijn team door een wereld die meer weg heeft van een oorlogsgebied, waarbij vriendschappen verscheurd zullen worden en offers gemaakt moeten worden voor de enige familie die Kirk nog heeft; zijn bemanning.

Score: 9/10

Warm Bodies (2013)Warm Bodies (2013)
Genre: Romantiek / Horror | Duur: 97min.
Met: Teresa Palmer, Analeigh Tipton en Nicholas Hoult

Zombies houden van mensen, en dan met name van hun hersenen. Maar R (Nicholas Hoult) is anders. In tegenstelling tot de anderen is hij van binnen echter wel levend. De zombies zijn allen slachtoffer geworden van een recente plaag die de overlevenden in een zwaar bewaakte stad hebben gedreven. De zombies lopen rond op een vliegveld, op zoek naar mensenvlees. Ondertussen leven ze ook in angst voor de kwaadaardige Boneys, een nieuwe reeks van geïncarneerde vampieren.

Score: 8/10

Leave a Reply